“Dans edebiliyorsan, nefes alıyorsun demektir’
Mersin Sondakika

“Dans edebiliyorsan, nefes alıyorsun demektir’

Mersin’de Gülşen Aydınışık Akademisi açıldı. Açılışı Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (ESOB) Veysel Sarı ve Akademi sahibi Gülşen Aydınışık tarafından yapıldı. Açılışta balerin İrem Su Kara’da gösterileri ile davetlilerden alkış aldı.
Bu haber 2023-11-08 16:48:14 eklenmiş

 

 “Dans edebiliyorsan, nefes alıyorsun demektir’

 

Mersin’de Gülşen Aydınışık Akademisi açıldı. Açılışı Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (ESOB) Veysel Sarı ve Akademi sahibi Gülşen Aydınışık tarafından yapıldı. Açılışta balerin İrem Su Kara’da gösterileri ile davetlilerden alkış aldı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

 

Gülşen Aydınışık Akademisi kurucusu Gülşen Aydınışık, “Dans edebiliyorsan, nefes alıyorsun demektir’ diye yola çıktıklarını söyledi.

ESOB  Başkanı Sarı, “Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde, Osmaniye ' deki sanat akademisi yerle bir olan,  ancak yaşam mücadelesini asla kaybetmeyerek ,kendisini hayata tutunduran akademisini, Mersinlilerin hizmetine sunan depremzede Gülşen Aydınışık' a  teşekkür ediyorum” dedi.

Gülşen Aydınışık Akademisi Mersin’de yeniden hayat buluyor. Osmaniye depreminde büyük zarar gören Gülşen Aydınışık Akademisi, Mersinlileri spor ve sanatla buluşturacak.

Gülşen Aydınışık Akademisi açılışında konuşan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veysel Sarı,”Mezitli Akdeniz Mahallesinde hizmete açılan ve her yaştan insanın ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilen ve yüzlerce hareket modifikasyonunu barındıran,  eğlenceli, efektif bir  egzersiz yöntemi olan platesin yani sıra,  bale, jimnastik, zeybek gibi sanat dallarının da hayat bulduğu akademinin ve isletmeci Gülşen Aydınışık tarafından verilen varoluş mücadelesinin, herkese örnek olmasını istiyorum” dedi.

“BU AKADEMİ, BİR HAYALİN ÜRÜNÜDÜR”

Gülşen Aydınışık Akademisinin sahibi Gülşen Aydınışık , “Bugün burada büyük bir heyecan ve mutlulukla, Gülşen Aydınışık Akademisinin açılışını yaptık. Bu akademi, uzun bir yolculuğun sonucunda gerçeğe dönüşen bir hayalin ürünüdür. İçsel tutkum, spor ve sanatın insanları bir araya getirerek, hayatlarını nasıl zenginleştireceğine inancımla şekillendi. Bugün bu inancımızın meyvelerini toplamanın gururunu yaşıyorum. Yaşadığımız ve tüm Türkiye’nin etkilendiği deprem öncesinde, aynı bu heyecanla Osmaniye’de kurduğum Akademinin, orada yakaladığım başarının ve dostluğun burada, bu şehirde sizlerle birlikte tekrar yakalamanın hüzünle karışık mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

“BU AKADEMİ AYNI ZAMANDA BİR YAŞAM TARZI”

“Gülşen Aydınışık Akademisi, sadece bir spor merkezi ve sanat okulu değil, aynı zamanda bir yaşam tarzıdır” diyen Aydınışık, “  Sağlık ve zindelik yolculuğunun bir parçası olarak, bedenimizi güçlendirme ve zihnimizi sakinleştirme fırsatı sunar. Burada, sadece fiziksel güç değil, aynı zamanda içsel denge ve huzurun güzelliği için birlikte çalışacağız. Hep birlikte sporun ve sanatın gücünü paylaşmak, birbirimize destek olarak, daha sağlıklı ve mutlu bir hayatın anahtarını bulacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“AKADEMİMİZDE SANAT VE SPOR VAR”

Aydınışık, “Akademimizde, reformer pilates, klinik pilates, mat pilates, hamile pilates, bale, jimnastik, düğün dansı gibi etkinliklerimiz mevcut. Bel fıtığı, skolyoz, kilo verme, kısacası sağlıklı olabilmeleri için burayı hizmete açtık. Çocuklarımız içinde çok iyi, burada hem jimnastik, hem de bale dersleri veriyoruz. Bale eğitimimizde Adana Çukurova  Üniversitesi’ne bale öğrencileri yetiştirdik. Şimdi Mersin’de devamını getirmeye çalışıyoruz. Jimnastikte ise, Jimnastik Federasyonuna bağlı  alt yapı takımları kurmaya çalışacağız. Yıl sonu etkinliklerinde gösterilerimiz olacak. Şuan için her şey güzel gidiyor.  Deprem sonrası Mersin’e geldik, güzel çalışmalar yaptık. 4 ay gibi kısa sürede çok güzel bir kitleye ulaştık. Amacımız daha büyük kitlerle devam etmek” şeklinde konuştu.

“18 YILDIR BU MESLEĞİN İÇERSİNDEYİM”

Aydınışık, “Asıl benim mesleğim halk oyunlarından gelme. Halkoyunları ile finallerde mücadele ettik. Daha sonra halkoyunları ile Türkiye’yi temsilen İspanya’ya gittik.  Sonrasında pilatesle bunu sürdürmek istedim. Pilates bana göre çok farklı ve sporun ana dallarından biri gibi geliyor. Nasıl jimnastik alttan başlıyorsa, pilateste bay, bayanda başlayabilir. 18 yıllık meslek hayatımın içerisinde başlangıç olarak kızım doğduktan sonra başladı. Eğitim aldım ve eğitimden sonra güzel bir otelde ortak çalışma yaptık. Daha sonrasında kötü ev sahibi, iyi kiracıyı ev sahibi yaparmış ya, bende kendi yerimi açma kararı aldım.  Bu akademi Hatay Dörtyol’da başladı. Orada çok özel sebeplerden dolayı kapatmak zorunda kaldım.  Daha sonra Osmaniye’de açtım. Osmaniye’de çok büyük ses getirdi. Büyük bir marka olmuştuk. Sonrasında deprem oldu. Benim için çok üzücü bir olaydı. Çünkü Osmaniye’de çok büyük emek verdik ve bir anda yerle bir olduk. Buna rağmen hala danışanlarım arıyor, ‘Hocam şube açın’ diye. Hala danışanlarım geliyor ve şuan açılışıma bile geldiler. Bunlar çok güzel şeyler, çok güzel aile oluşturduk. Depreme rağmen hala çok güzel dostluklarımız devam ediyor.  Daha sonra Mersin’e yerleştik. Burada da 15 yıllık dostum ve arkadaşım çok büyük destek oldu bana. Burada da güzel bir aile ortamı oluşturuyorum. İnşallah her şey çok güzel olur” diye konuştu.

“DOĞRU SPOR YAPTIRMAYI ÇOK SEVİYORUM”

Doğru spor yaptırmayı çok sevdiğini ifade eden Gülşen Aydınışık, “. Mersin benim için güzel bir şehir ve Mersin’i çok seviyorum. Benim sistemim bana göre doğru bir sistem. Danışanlarım hala bana ‘Hocam biz senin sisteminle çalışmak istiyoruz’ diyorlar. Hatta bana’ Bizi bu zamana kadar boşuna mı spor yaptık diyorlar’. Evet boşuna spor yapmışlar. Çünkü nefes kontrolü pilateste o kadar önemli ki, bazen hocalarımız vurgulamıyor ya da uğraşmak istemiyor. Ya da eğitmenler uğraşmak istemiyorlar. Çünkü düşük ücretlerle çalışıyorlar. Düşük ücret olunca da çok emek vermek istemiyorlar. Ben burada saatlerce asla oturmam, asla yorulmam. Doğruyu öğretene kadar uğraşıyorum. Yani sporu doğru aktarmak çok önemli. Mersin neden denildiği zamanda, açıkçası Osmaniye’den önce de Mersin vardı. Mersin’le Osmaniye arasında karar vermekte zorlandım. Sonra Osmaniye’de açtık. Kısmet demek ki, yine Mersin’deyim. Bu değişimin sebebi, denizi seviyorum. Amacım, Mersin’de ulaşabildiğim kitleye sporu sevdirmek” şeklinde konuştu. 

“SPOR YAŞAM BİÇİMİ”

Aydınışık, “Sporu yaşam biçimi olarak alan kitleye hizmet etmeyi seviyorum. İnsanlar spor yaparken hamlamaktan çok korkuyorlar. ‘İşte Hocam ben spora gelmek istiyorum ama o spor  sonrası acıdan nefret ediyorum. Canımızı okuyor hocalar’ diyorlar. İşte spor bu değildir. Spor insana sevdirerek yaptırmaktır. Benim danışanlarımın hepsi uzun yıllardır birlikteyiz. Bir ay gelipte sonra bırakan danışanlarım yoktur. Önemli olan insanlara sporu sevdirmek, doğru yaptırmak, doğru aktarmak, bunu hayatlarında yaşam biçim olmasını sağlamak. Bu kitleyi seviyorum ve amacım bu kitleye ulaşmak” dedi. 

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder