“AMACIMIZ MERSİNLİLERE SPOR YAPTIRMAK”
Mersin Sondakika

“AMACIMIZ MERSİNLİLERE SPOR YAPTIRMAK”

Matrix Spor Salonu Müdürü Dilber Gök, Mersinlilere spor yaptırmak, sporu sevdirmek ve sağlıklı bir vücuda sahip olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.
Bu haber 2024-04-07 13:20:14 eklenmiş

 

 

“AMACIMIZ MERSİNLİLERE EĞLENDİREREK SPOR YAPTIRMAK”

Matrix Spor Salonu Müdürü Dilber Gök, Mersinlilere spor yaptırmak, sporu sevdirmek ve sağlıklı bir vücuda sahip olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

GÜNAYDIN MERSİN

 Mersin Üniversitesi Arkeoloji aynı zamanda pazarlama ve dış ticaret mezunu olan ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi kamu yönetimi bölümünü de başarı ile bitiren Gök, “ Türkiye Jimnastik Federasyonu 2.ci kademe antrenörüyüm. Eğitimlerimi, federasyon ve modül akademilerden aldım.Ayrıca Engin Baran assessment center eğitimiyle devam ettim.Yıllarca  kurumsal yerlerde çalıştım. Daha sonra Matrix Spor Kulübüne geldim. Forum AVM içerisinde kurumsal çalıyoruz.Kurumsallaşan her yer, her zaman başarıyı yakalar” dedi.

“AMACIMIZ İNSANLARA SPORU SEVDİRMEK”

Gök, “ Amacım insanlara sporu sevdirmek, dansı sevdirmek, jimnastiği sevdirmek, insanların yaşadığı iş stresini, gündelik stresini biraz daha eğlenceli hale getirmek. Hamilelerin daha rahat doğum yapabilmeleri için nefes egzersizleri, kas gruplarını çalıştırmak, çocukların boks, yakın dövüş sanatları, çocukların daha sağlıklı bir ergenlik ve gençlik, biraz daha psikolojik olarak sağlıklı devam etmelerini istiyorum” diye konuştu.

“ÇOK YÖNLÜ SALONUMUZ VAR”

Matrix Spor Kulübü Müdürü Dilber Gök, salonlarının çok yönlü olduğunu ifade ederken, 876 metre alan içerisinde 10-12 antrenörle hizmet vermeye çalıştıklarını ve bunların içerisinde fizyoterapist ve diyetisyeninde mevcut olduğunu söyledi. 

Ayrıca soyunma reformer ve aletli jimnastik odalarının yansıra sauna ve buhar odalarının da olduğuna vurgu yapan Gök, “ Bir seansta 100 kişinin spor yapabileceği bir alana sahibiz. 10-12 antrenörlerimizle hizmet veriyoruz. Antrenörlerimizin dışında diyetisyenimiz var. Fizyoterapistlerimiz var. Spor yapan birinin kaslarında ya da vücudunun bir yerinde zorlanma olduğu zaman fizyoterapistimiz devreye giriyor ve gerekli tedaviyi yapıyor. Hafta sonlarında çocuklar için özellikle 10-12 yaş grubuna, boks dersleri, vücut geliştirme, bunların dışında bel fıtığı ve boyun fıtığı olan, reformer ve aletli jimnastik odalarım var. İçeride sauna ve buhar odamız var” şeklinde konuştu.

“İLK SPORA BAŞLAYANLARA DİYETSİYENİMİZ BİLGİLENDİRME YAPIYOR”

Gök, “İlk spora başlayanları önce diyetsiyenim görüyor. Kilo, kas ile ilgili ölçümler yapıyor. Vücut analizini yapmasının nedeni, sporcunun nasıl beslenmesi ve nasıl kilo vermesi ile ilgili bilgilendirme yapıyor.  Ardından sporcunun hangi spor dalını yapması konusunda yönlendirme yapılıyor.  Daha sonra fitness antrenörüm karşılıyor. Ona uygun program yazıyor. Bu şekilde spora başlatıyoruz. Ardından spor yaparken zorlanan sporcularımıza fizyoterapistlerimiz yardım ediyor.Fizyoterapistler dört yıllık almış oldukları eğitim süresince kas-iskelet sistemi anatomisi ve fizyolojisini detaylı şekilde öğrendiği için egzersizleri, kişinin ihtiyaçları doğrultusunda düzenleyip, spor eğitmenine sunup hasta için en ideal egzersiz reçetesini seçer. Fizyoterapistin olmadığı salonlarda, spor eğitmeni fizyoterapist ile iletişim halinde hastayı ya da danışanı kontrol edebilme, yanlış yapılan hareketleri düzeltme de ve hareketin doğrusunu göstermede spor eğitmenine büyük iş düşer” ifadelerini kullandı.

“HER YAŞTAN İNSANIMIZA SPOR YAPTIRIYORUZ“

“Burada, 10-12 yaşından 60-70 yaşına kadar insanlar kolaylıkla spor yapabiliyor. Özellikle 60 yaşına kadar kemik erimesi olan kadınlara da spor yaptırıyoruz” diyen Gök,” Spor hayatın bir parçası. Sağlıklı ve mutlu yaşamak için sporun yapılmasını tavsiye ediyoruz. Yaş ilerledikten sonra da,  daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için, yani yaşın getirdiği bazı hastalıklarla baş edebilmek için uygun spor dallarını öneriyoruz.  Örneğin yürüyüş, koşu, daha sonra bisiklet sürme, kadınlar ve erkekler için belli postür, yani vucüt bozukluğu aletli pilates reformer yaptırıyoruz. Özellikle ince kas grupların çalışması ve osteoropoz olan hastalarda, hamilelerin rahat sağlıklı doğum yapabilmesi için nefes egzersizi ile beraber aletli jimnastik ve plates öneriyoruz. Ayrıca trombolin spor yapanlarda var. Trobolini en çok kadınlar tercih ediyor. Kısa zamanda fit bir vücuda eğlenceli derslerle kavuşabiliyorlar” dedi.

SPORUN VÜCUDUMUZA FAYDALARI

Gök, “Düzenli spor yapmak, kalp- damar sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Kalp sağlığını iyileştirir, kan basıncını düzenler ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Kas ve kemik sağlığını destekler. Kilo kontrolü sağlar. Stresi azaltır ve zihinsel sağlığı iyileştirir. Spor yapmak, endorfin adı verilen mutluluk hormonlarının salgılanmasını tetikler. Bu da stresi azaltır, ruh halini iyileştirir ve zihinsel sağlığı destekler. Spor yapmak uyku kalitesini artırır. Düzenli egzersiz yapmak, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir. Spor yapmak kan dolaşımını artırır ve böylece vücuda daha fazla oksijen ve besin maddesi taşınmasını sağlar.  Bol enerji verir. Günlük hayatınızda ve acil durumlarda ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar. Çeşitli sebeplerle oluşan baş ağrılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Bel, sırt ve boyun ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur. Fiziksel performansınızı geliştirir. Şekerinizi ideal oranda tutmanıza yardımcı olurken, insüline karşı doku duyarlılığını artırarak, kan şekerinizin daha iyi kontrol edilmesini sağlar. Eklem esnekliğini korur ve gelişmesine yardımcı olur” şeklinde konuştu.

“SPORTİF SOSYAL ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ”

Özel günlerde sportif etkinliklerde düzenlediklerini vurgulayan Gök, “Diğer salonlardan bizim farkımız merkezi yerde olmamız, otopark problemimizin olmaması, sabah 07’den gece 12’ye kadar açık olması. Hafta sonları da aynı saat aralıklarında çalışıyoruz. Diğer kulüplerden ayrıcalıklarımızdan biri de diyetisyenlerle çalışmak. Ayrıca sürekli olarak fizyoterapistlerimiz her zaman burada görev yapıyor. Sosyal etkinlikler konusunda ise, Forum Alışveriş Merkezinin içinde etkinlikler yapıyoruz. Kulüp dışında kendi bünyemizde oluşturulan bir grup, sahilde koşu, pilates ve yoga gibi hizmetler verecekler. Kısacası hedefimiz Mersinlilere sporu yaptırmak ve sporu sevdirmek. Her yaşta herkesi spora davet ediyoruz, onlara hayatı daha çok sevdirmek ve hayatı eğlenceli bir hale getirmek istiyoruz. Hayatın ve işlerin stresinde spor yaparak sosyalleşiyorlar” diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder